دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

 توافق اولیه با دولت برای نرخ فرآورده‌های سنگ آهن

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران اعلام کرد: در پی برگزاری یک نشست تخصصی با مسئولان دولتی بخش صنعت و معدن و فعالان این عرصه، توافق اولیه برای واقعی شدن قیمت فرآورده های سنگ آهن به دست آمد.
کد خبر : 163703

به گزارش گروه اقتصادی آنا از پایگاه اطلاع رسانی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران، «قدیر قیافه» توضیح داد: در این نشست مشترک با حضور «رضا ویسه» معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رییس جمهوری، «جعفر سرقینی» معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سهامداران شرکت های سنگ آهنی و اعضای این انجمن درباره رفع مشکلات کنونی مانند پایان قیمتگذاری دولتی تصمیم گیری شد.
وی افزود: پیشنهاد انجمن سنگ آهن ایران، قیمتگذاری سنگ آهن از طریق بورس کالای ایران بود که پیش از این مطرح شده بود. در ماده 37 قانون رفع موانع تولید نیز بر حفظ شیوه عملکردی بورس در قیمتگذاری ها تاکید شده است. دولت نیز با کسب نظر از بخش خصوصی برای اجرای آن یک آیین نامه اجرایی تعریف و ابلاغ کرده است.
قیافه اضافه کرد: شفاف سازی معاملات برای کشف قیمت واقعی، ضمانت اجرایی قراردادها، پرداخت معاملات بورس کالا و پیشنهاد قیمتگذاری سنگ آهن در این بازار از موضوع های مطرح در این نشست بود.
وی گفت: استفاده از شیوه نامه بورس برای کشف قیمت های واقعی و تسهیل معاملات است. احتمال دارد برخی تولید کنندگان نیز بخواهند محصولات خود را با قیمت تعادلی به فولادسازان داخلی بفروشند اما نکته مهم، توافق همه فعالان این عرصه با کل زنجیره تولید فولاد است.
به گفته وی، محصولات داخل زنجیره ارزش فولاد باید از طریق بورس عرضه شود و قیمت فرآورده هایی مانند کنسانتره، گندله و سنگ دانه بندی شده که به تولید فولاد منجر می شود، واقعی شود.
وی اضافه کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون ذیربط وی به ورود در عرصه قیمتگذاری سنگ آهن تمایلی ندارند و در این نشست نیز بر این موضوع تاکید کردند.
به گفته وی، سیاست تعامل مشترک انجمن سنگ آهن و شرکت بورس کالای ایران، براساس تفاهمنامه و فرمولی مشخص برای قیمتگذاری سنگ آهن تعیین شد.
قیافه یادآوری کرد: این فرمول بر مبنای قیمت های جهانی تنظیم شده است که در آن هزینه های حمل و نقل داخلی، از قیمت مشخص شده تحویل در معدن سنگ آهن کم می شود.
قیافه افزود: قرار بود روند اجرایی این فرمول از دهه فجر امسال آغاز شود اما نوسان در بازار سنگ آهن موجب شد اجرای آن در بورس کالا با تاخیر روبرو شود. از سوی دیگر باید برای عرضه هر محصولی در بورس کالا، یک سری قوانین و الزام ها محقق شود. بنابراین اجرای این فرمول به سال آینده موکول شد.
میزان ذخیره شناسایی شده سنگ آهن کشور پنج میلیارد و 100 میلیون تن اعلام شده که بیش از سه میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.
چندی پیش معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: آمارها نشان می دهد در سال های 92 - 1384 در مجموع 120 میلیون تن سنگ آهن در کشور به ارزش پنج میلیارد دلار صادر شد که 45 درصد این صادرات مربوط به بخش خصوصی بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب